Elephants World, Kanchanaburi

En af årsagerne til at vi er taget til Kanchanaburi, var at vi havde hørt godt om et sted som tager sig godt af elefanter som har været misbrugt til skovbrug og at fragte tunge turister rundt.

Hos Elephants World får de lov til at gøre det de ville gøre i naturen, være sammen med andre elefanter, spise og lave pøller.

Det er fedt at se holdet bag levere en så entusiastisk indsats for at gøre en forskel for disse elefanter, hunde, katte, vandbøfler og andre dyr i nød.

Det var ikke billigt at besøge stedet, men at vide at pengene går til så godt et formål, så var det alle Baht værd.

Vi kan kun anbefale at besøge eller støtte stedet, de gør et kæmpe arbejde!

Her følger en video fra vores tur i Elephants World.

 

Pulau Perhentian

Igår kom vi til øen Perhentian ved middagstid.

Vi var stået op klokken 5.00 og kørte med taxi til lufthavnen i Kuala Lumpur, som er beliggende 10 km fra det bed & breakfast i Sepang, hvor vi sov efter at være kommet fra Cambodia til Malaysia mandag eftermiddag.

Vi fandt hurtigt vores lille spisested i Sepang, hvor kun de lokale spiser. God og billig indisk inspireret mad. Efter at vi havde spist til vi revner, gik vi tilbage til vores bed & breakfast for at slappe af og få en god nats søvn, da vi skulle op klokken 5.00.

Flyveturen fra Kuala Lumpur tværs over hovedlandet til Kota Bharu gik rigtigt fint og tog kun 45 minutter. Kota Bharu er noget anderledes og meget mere muslimsk i forhold til den vestlige side af Malaysia.

Vi blev hentet i lufthavnen og kørt en times tid til Kuala Besut, hvorfra vi skulle sejle til Pulau Perhentian. Vi ankom ved middagstid. Da det først var muligt at få værelset lidt senere, fik vi en god frokost.

Det er rigtigt dejligt at være tilbage på øen og sjovt nok kunne den ene tjener huske Cecilie, selvom hun var blevet 4 år ældre. Hun havde rigtigt charmet ham sidste gang vi var her 😜.

Internettet her eksisterer kun i restauranten og er lidt langsomt, så der kommer først videoer når vi er tilbage i Kuala Lumpur om 8 dage.

Det betyder også at vi ikke skal lave så meget andet end at slappe af og bade. Det har vi glædet os til.

Lidt billeder fra igår, hvor vi egentligt havde været i bad og ville gå op i restauranten for at spille kort, men det var stadig så varmt at vi tog badetøj på igen og hoppede i det klare vand.

I aftes stod det ned i stænger i nogle  timer og begyndte at blæse op, så det var helt hyggeligt at sidde i tørvejr i restauranten og spille kort.

Men stierne til vores værelser var helt oversvømmet og strømme af vand rendte mod havet, så selvom vi havde lånt paraplyer – var vi meget våde.

I nat har vi sovet rigtigt godt og fået en god morgenmad. Dejligt at kunne nyde en kop kaffe med udsigt og lyden af bølger.

 

Angkor Wat, Bayon og Ta Prohm

Idag har vi været på tur til Angkor Wat og nogle af de andre templer i området.

Vi var stået op klokken 3.45, hvilket var lidt hårdt, da vi endelig var begyndt at vende os til tidsforskellen. Men spændte på turen, så gik det alligevel.

Hotellet havde pakket morgenmad til os, så vi var sikker på at kunne klare os nogle timer.

Vi havde valgt at blive kørt i en minivan istedet for den lokale remok, hvilket er en trailer bag en motorcykel – lidt i stil med den thailandske tuktuk. Grunden til valget af minivan er at det støver meget, når man kører remok og ekstra meget hvis man er bag en lastbil.

Vi fik købt billetter og kørte videre mod hovedindgangen til Angkor Wat. Solen var så småt begyndt at stige op på himlen, så vi havde en lille smule travlt.

Efter at have været rundt i Angkor Wat, kørte vi videre til Bayon templet.

Bayon er mest kendt for sine store udhuggede ansigter der ser i alle verdenshjørner. Det var mere fascinerende end Angkor Wat og tillige noget mindre besøgt. Skønt sted at kunne slentre rundt i et templet med samme alder som Dannebrog.

På vej til næste tempel, Ta Prohm, kørte vi blandet andet forbi en masse statuer. Spændende og vildt flotte, det giver en ide om hvor storslået Angkor riget var i den tid de regerede.

Ta Prohm er også kendt fra Hollywood filmen Tomb Raider.

Se filmen herunder.

Total afslapning, Siem Reap

Idag har vi intet lavet ud over at slappe af ved poolen. Det var tiltrængt.

Vores gode morgenmad blev serveret på vores veranda, det var næsten som at sidde hjemme på altanen.

Pigernes frokost var den nemme løsning, selvom vi gerne så at de også fik noget af den skønne khmer mad.

Her til eftermiddag tog vi ind til byen, hvor der blev handlet nogle souvenir til alle veninder derhjemme.

Efter en simpel og billig aftensmad, som måske havde fået lidt for positive anmeldelser, skulle der være rullede is til dessert.

Den bliver lavet på en meget frosen plade med mælk og de ønskede ingredienser.

Herunder med Oreo og mango.

Imorgen skal vi op klokken 4.00, da vi bliver hentet kl 4.30 hvor vores tur til Angkor Wat starter. Så det bliver mega tidligt.

Så engang imorgen aften følger forhåbentlig en masse gode billeder fra de mange templer.

 

Første aften ude i Siem Reap

Så har vi været ude at spise den første aftensmad i Cambodia.

Da hotellet er beliggende lidt uden for byen, tilbyder de gratis transport med en remok de 2 – 3 km ind til centrum. En remok er den cambodjanske udgave af den thailandske tuktuk.

Det var en spændende tur, gennem endnu mere ujævne veje end fra lufthavnen. Der var huller på 3 meter i omkreds og fyldt med vand, da det havde regnet forinden.

Se videoen i det forrige indlæg, hvor der er lidt om turen ind til byen.

Vi spiste på Golden Pumpkin, det var super lækkert. Pris 20 USD.

Fra Bangkok til Siem Reap

Efter en nattesøvn som ikke var helt perfekt, måske pga. nye indtryk og lidt jetlag, fik vi en god morgenmad på hotellet.

Vi tjekkede ud klokken 10 og kørte med taxi til lufthavnen. Her blev vi fanget at turistfælden med at taxameteret ikke kunne bruges men kun en fastpris på 500 baht. Men det må vi lære af, så vi selv finder en taxi med taxameter og ikke gør det gennem hotellet.

Vii ankom til Don Mueang lufthavnen, hvilket er Bangkoks mindre lufthavn beliggende i den nordlige del af byen.

I starten så den overfyldt og uoverskueligt, men da vi først kom væk fra den store grupperejsende flok koreanere/kinesere/japanere, så var der fint med plads til at vi nemt kunne tjekke vores bagage ind.

Flyveturen med AirAsia gik fint, det tog kun 45 minutter før vi var ankommet i Siem Reaps lufthavn.

Lufthavnen i Siem Reap var bygget i flot  traditionel khmer stil og nok den pæneste lufthavn vi har været i.

Vi kom hurigt igennem paskontrollen og fundet chaufføren fra hotellet.

Hotellet ligger ikke så langt fra lufthavnen, vejene var nogle steder meget ujævne, så vi hoppede lidt rundt på sæderne.

Kort video om turen og første dag i Cambodia.

 

Angkor Heart Bungalow er et dejligt sted. Det ligger lidt ude fra centrum. Lige da vi ankom, stod regnen ned. Så vi blev alle udstyret med en paraply.

Vi har en hytte lige ved poolen, som er perfekt for pigerne.