Angkor Wat, Bayon og Ta Prohm

Idag har vi været på tur til Angkor Wat og nogle af de andre templer i området.

Vi var stået op klokken 3.45, hvilket var lidt hårdt, da vi endelig var begyndt at vende os til tidsforskellen. Men spændte på turen, så gik det alligevel.

Hotellet havde pakket morgenmad til os, så vi var sikker på at kunne klare os nogle timer.

Vi havde valgt at blive kørt i en minivan istedet for den lokale remok, hvilket er en trailer bag en motorcykel – lidt i stil med den thailandske tuktuk. Grunden til valget af minivan er at det støver meget, når man kører remok og ekstra meget hvis man er bag en lastbil.

Vi fik købt billetter og kørte videre mod hovedindgangen til Angkor Wat. Solen var så småt begyndt at stige op på himlen, så vi havde en lille smule travlt.

Efter at have været rundt i Angkor Wat, kørte vi videre til Bayon templet.

Bayon er mest kendt for sine store udhuggede ansigter der ser i alle verdenshjørner. Det var mere fascinerende end Angkor Wat og tillige noget mindre besøgt. Skønt sted at kunne slentre rundt i et templet med samme alder som Dannebrog.

På vej til næste tempel, Ta Prohm, kørte vi blandet andet forbi en masse statuer. Spændende og vildt flotte, det giver en ide om hvor storslået Angkor riget var i den tid de regerede.

Ta Prohm er også kendt fra Hollywood filmen Tomb Raider.

Se filmen herunder.