Fra Phuket til Bangkok og videre til Kanchanaburi

Så kom dagen hvor vi skal rejse videre til Bangkok for med det samme at tage videre til Kanchanaburi nord for Bangkok.

Vi havde snakket meget frem og tilbage omkring hvordan vi skulle komme op til Kanchanaburi da vi både kan tage toget og en minibus.

Vi var i tvivl om vi ville kunne nå toget da vi skal fra lufthavnen og til togstationen og havde læst, at det godt kunne tage tid at komme igennem Bangkok midt på dagen. Claus kigge så på minibus og solgte virkelig dem godt til resten af familien. Han viste meget flotte billeder af minibusserne og at vi nok kun ville skulle være sammen med et par stykker andre. Vi beslutter derfor at det skal være minibus.

Vi tager derfor en taxi fra lufthavnen til busstationen. Vi forsøger at forklare taxichaufføren at vi skal sættes af ved minibus stationen og ikke den alm. busstation. Det bliver vi desværre så alligevel. Det er fredag og det er som om af alle de Thailandske militærfolk/unge værnepligtige skal hjem på weekend, for der vrimler med unge mænd i militæruniformer. Vi får spurgt os vej til hvor, vi skal gå hen for at komme til minibusstationen. Det indebærer, at vi krydser en stor vej over en bro og skal gå et kort stykke. Men midt på dagen, så er denne relative korte tur pænt hård og meget varm.

Da vi kommer til minibusstationen får vi fundet skranken, hvor vi kan købe billetter til Kanchanaburi, det føles som kaos for der er mange mennesker og det er som om der bliver råbt efter folk og reklameret for billetter. Da vi får købt billetterne er det bare at gå ud til den rette afgangsrampe. Her møder der os første overraskelse (læs Christinas), det vi troede at vi skulle køre i en nyere minibus kun med få andre end os er absolut ikke tilfældet. Det er en meget gammel og ret ramponeret minibus og der står allerede mange og venter. Da bussen så skal pakkes ja så har folk kufferter og tasker med ind og vi bliver nødt til at betale for et sæde ekstra da vores rygsække skal have eget sæde. Bussen er proppet maks og der er absolut ingen benplads. Claus er mast ind aller bagerst og sidder ovenpå baghjulet så hans ben er nærmest mast op under hagen på ham. Heldigvis kan vi bytte lidt rundt, så han får en lidt bedre plads.

Her tænker vi at det blive en lang tur på 3 1/2 time. Vi har nogle hurtige snakke om vi skal ombestemme os og ikke tage til Kanchanaburi, men beslutter at holde pinen ud og det fortryder vi absolut ikke. Undervejs kommer der lige ekstra passagere og nu er der så absolut ikke flere pladser. Det er varmt og en meget tæt luft inde i bussen, der er dog en vifte i loftet, men den er ubeskyttet så man skal passe på sit lange hår.

Vi sidder tæt pakket sammen med mange og forskellige mennesker. Lige fra os til alm. thaier og ladyboys. Pigerne forsøgte meget diskret at fortælle os, at de altså ikke var piger men drenge.

Da vi kom til busstationen i Kanchanaburi skulle vi videre med en taxi ud til hotellet. Vi havde fået at vide fra hotellet, at vi ikke måtte betale mere end 200 Thai Bath for turen. De startede selvfølgelig på 300 THB, men vi fik dem pruttet ned på 220 THB. Taxierne i Kanchanaburi er en Toyota med lad, hvor der så er lavet bænke og tag. Det var også en oplevelse.