Kuala Lumpur – på tur

Kuala Lumpur er en blanding af flotte skyskrabere og arkitektoniske perler, men også samtidig en by med store kontraster.

Der ligger flotte malls rundt omkring – blandt andet Pavillion som lå lige om hjørnet til vores hotel – i området Bukit Bintang.

DSC_0029

Her er vi i det mall som ligger i bunden at Petronas Towers. DSC_0024

Efter at været gået rundt i Kuala Lumpur (læs: vi kunne ikke helt finde vej – var endt i nogle områder hvor vi holdt lidt ekstra fast på vores tasker…) fandt vi frem til Chinatown, som er et stort marked for kopivarer i massevis.

Her fik pigerne købt et par caps og solbriller. De var faktisk meget realistiske med deres prisniveau – der skulle handles, men yderst fair priser.

I Chinatown kan der købes tasker, rygsække, solbriller og en masse tilbehør til smartphones, som er det hele store her ude.

Man skal være varsom  med at købe elektronik i Chinatown, for alt er kopier og derfor ikke nødvendigvis sikker at det virker særligt længe, eller at opladere og batterier udgør en brandfare da der ingen styring er med kvaliteten.

Lidt paradoksalt var den malaysiske udgave af Razzia – Skat rykker ud, på besøg i én af boderne, til stor opmærksomhed fra de øvrige sælgere – som nok er lykkelige for at det ikke lige var dem der blev ramt.

Stort set alle er udstyret med en smartphone som minimum er på størrelse med iPhone 6 Plus, samt et ekstra batteri/oplader liggende i tasken.

Det var meget typisk at de ansatte i butikker og boder sad med hovedet nede i mobilen og så TV.

DSC_0034

Området omkring Bukit Bintang var fuldt af liv og rigtig flot om aftenen.

Det kan fint anbefales, da det er centralt beliggende i forhold til mange seværdigheder i KL.

Der var utroligt meget sikkerhed ved alle butikker og malls, så man kan som turist føle sig tryg ved at bevæge sig rundt her.

Der er mange muligheder for varieret mad, vi spiste blandt andet kinesisk, iransk og de bedste burger vi nogensinde har fået (ihvertfald som vi ikke selv har grillet derhjemme). DSC_0036

Her er pigerne foran (favorit) Pavillion mall i KL.

Også det sted hvor vi har spist de mest fantastiske burgere – som vi helt selv kunne sammensætte. Også endda til samme priser som McDonalds – mums!DSC_0040DSC_0045DSC_0043

I Bukit Bintang er Berjaya Times Square også beliggende, det er et udemærket sted at bruge nogle timer, hvis der er behov for en afslappende dag.

DSC_0052

Her er blandt andet et kæmpe indendørs legeland til børn og voksne i alle aldre. Desværre var pigerne ikke gamle nok til at prøve rutschjebanen som kørte rundt i indkøbscenteret og blandt andet havde et vildt loop!

DSC_0057 DSC_0056

Her er stationen ved Bukit Bintang, hvor vi tog med monorail rundt i KL.

Det er super billigt og fungerer godt – når man bare ved hvilken retning man skal. Vi har brugt de offentlige transportmidler rigtigt meget og kun enkelte gange brugt taxa.

Udfordringen med taxa er at de i KL ikke kører efter taxameter, så man ved aldrig om man bliver snydt som turist – så det var altid ud fra en mavefornemmelse om hvor langt vi skulle og hvad vi sidst havde betalt. DSC_0068

Vores hotel kan lige anes til venstre – Parkroyal Kuala Lumpur, hvilket var et udemærket sted at bo.    DSC_0067

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *