På tur 

Idag har vi været på tur. 

Vi blev hentet af en gammel jeep, som skulle køre os til røde og hvide “ørkener”, forbi fiskehavnen og en lille bæk. Ifølge vores chauffør er bilen en af de efterladte fra amerikanerne for 40 år siden. 
Her er vi ved det sted hvor fiskerne kommer ind om morgenen med deres fisk. 


Det kan virke underligt, er at der bliver smidt så meget affald rundt omkring og her på en strand, som er affald fra fiskerbådene. 

Vietnam kunne virkelig nå rigtigt langt, hvis de blot ryddede op. 

På vej mødte vi en hyrde med sit kvæg. 


Da vi kom ud til de hvide sanddunes, blev vi mødt af en lille vietnameser der ville leje os en bil til 800.000 Dong eller det samme for 2 quadbikes. 

Nu var vi jo kommet der for at opleve stedet og ikke for at køre igen, så vi gik. Her efter faldt prisen straks til 600.000 kr. Men ligemeget – vi tog sandalerne af og gik afsted i det lune/varme sand. 

For at sætte det lidt i relief, så kostede det 680.000 Dong for en halvdagestur – så 600.000 for en tur på 5 minutter må ses som værende en måde at malke de rige vestlige turister med! (Hvilket man godt kan blive ret meget træt af!!!)

Vi må beklage Christinas frisure, som hun brugte 30 minutter på her til morgen. Men en tur i en Jeep uden døre, gavnede ikke på frisuren. 

Her efter tog vi videre til de røde sanddunes. 

Undervejs blev vi stoppet af politiet, måske en fartkontrol, men vores chauffør rullede ihertfald 200.000 Dong sammen og tog en “snak” med betjenten. Længe leve korruptionen….. 

Da vi kom til det røde sand blev vi straks overfaldet af 6 – 7 vietnamesere, der alle mente at vi skulle leje en slæde af dem. 

Denne meget nærgående måde at møde turisterne på kan godt blive for meget – og skræmte pigerne lidt, da en af dem valgte at følge os hele vejen op på toppen. 

Det er selvfølgelig som en “rig”europæer, lidt hårdt at vi ikke køber alle ydelser der bliver tilbudt, men efter noget tid her i landet bliver man mere hård og afvisende. 

I bund og grund handler det om så få kroner, men det bliver mere principielt og de ikke alle skal malke penge ud af dig.

Læresætningen må absolut være:  

Alt koster penge – intet er gratis og det som virker til at være gratis – koster penge.

 

Herunder ses vi ved Fairy Stream. 


Her er vi ved den “fantastiske” bæk, der skulle være krystalklar…. var mere brun, måske på grund af regnen. 

Vi er nu tilbage ved resortet og en tur i poolen var dejlig!

Nu vil vi slappe af resten af eftermiddagen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *